Γνωρίστε την ACTIA, την μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής διαγνωστικών στον κόσμο

Εξειδίκευση σε δύο κύριους τομείς της αγοράς:

• Ηλεκτρονικά συστήματα επί του οχήματος για εμπορικά, βιομηχανικά, γεωργικά και στρατιωτικά οχήματα
• Ηλεκτρονικός εξοπλισμός διάγνωσης αυτοκινήτων και εξοπλισμού συνεργείων.

1. Ποια είναι η Actia;

Η ACTIA ιδρύθηκε το 1986 από τους κ.κ. CALMELS, CHABRERIE και PECH ως «spin-off» από ένα τμήμα της BENDIX στην Τουλούζη της Γαλλίας και διαθέτει πλέον θυγατρικές σε 15 χώρες, απασχολώντας πάνω από 1700 άτομα. Οι οικογένειες των ιδρυτών εξακολουθούν να είναι μέτοχοι του πλειοψηφικού πακέτου. Ένα από τα πρώτα προϊόντα που κυκλοφόρησε από αυτήν την εταιρεία ήταν ένα ηλεκτρονικό εργαλείο διάγνωσης - το πρώτο του είδους του.

Η συγχώνευση με την Alcyon (μια εταιρεία Electronics Manufacturing Services με έδρα την Τουλούζη), με την εξαγορά της Sodielec (εταιρεία που ειδικεύεται στις δορυφορικές τηλεπικοινωνίες), την ανάπτυξη θυγατρικών σε 16 χώρες και, τέλος, την εξαγορά από την MORS μέσω της αντίστροφης συγχώνευσης, δημιούργησε την ταυτότητα του Ομίλου ACTIA μεταξύ 1992 και 2000.

actia2

H Actia επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες και σε μια πρωτοποριακή βιομηχανία. Έχει δεσμευτεί για προκλήσεις σε τομείς που γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί. Αυτή η δέσμευση είναι το εμπορικό σήμα της ACTIA. Ένα βασικό συστατικό στο πνεύμα της εταιρείας και το επιχειρηματικό πνεύμα του ομίλου είναι ομαδικός παίκτης σεβόμενος ο ένας τον άλλον.

Η Actia είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής και συνεργάτης της Ευρώπης στους κατασκευαστές οχημάτων.

Η Actia UK ιδρύθηκε το 1994 μετά τη σταδιακή εξαγορά της Tekhne Ltd από την Actia Group.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε σταθερά καθώς η Actia UK πέτυχε συνεργασία με κατασκευαστές λεωφορείων και πούλμαν για προϊόντα διαχείρισης ισχύος.

Η ανάπτυξη της Actia UK ενισχύθηκε επίσης από τη ζήτηση για συστήματα διαγνωστικών αυτοκινήτων από αντιπροσώπους και συνεργεία.

Η Actia έχει παράξει ειδικά διαγνωστικά εργαλεία για τις Peugoet, Citroen, Mitsubushi, Mercedes, BMW, VW, Fiat Group για να αναφέρουμε μερικά μόνο.

Οι εξαγορές του Actia Group στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 είχαν επίσης ως αποτέλεσμα το Actia UK να έχει πρόσβαση σε μια σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας βίντεο ήχου από την Actia Videobus και ψηφιακή επίβλεψη τελευταίας τεχνολογίας από την Actia I ME στη Γερμανία.

Ο Όμιλος Actia έχει προμηθεύσει:
• 150.000 εργαλεία διάγνωσης σε 140 χώρες https://www.actia.co.uk/diagnostics
• 750.000 φορτηγά είναι εξοπλισμένα με μετατροπείς Actia DC-DC,
• 13.000 λεωφορεία και πούλμαν είναι εξοπλισμένα με MultiBus και
• 80.000 εξοπλισμένα με προϊόντα Actia Videobus

2. ACTIA και ηλεκτροκίνηση

Ηλεκτρικές μεταδόσεις κίνησης για εμπορικά οχήματα

Τα επαγγελματικά οχήματα παραδόσεων τελευταίου μιλίου όπως αποκαλούνται, καθώς και τα mini bus, θα γίνουν ηλεκτρικά στο επόμενο μέλλον, αυτό είναι μέρος των περισσότερων αρχών που επιθυμούν να περιορίσουν τις εκπομπές καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται.

actia3

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης ACTIA είναι ένα συμπαγές, αποδοτικό, εύκολο στην εγκατάσταση και παρέχει στο όχημα υψηλή δύναμη πρόσφυσης, ικανότητα υψηλής ταχύτητας σε μικρό όγκο συμβατό με σχεδόν όλα τα πλαίσια LCV ή διαμόρφωση κάτω από το χώρο του κινητήρα.

Η ACTIA προτείνει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για ένα ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό όχημα από 3t έως 7t που υποστηρίζεται από EVCU, στάνταρ στοίβα SW και εργαλεία διάγνωσης που επιτρέπει γρήγορη και αποτελεσματική ενσωμάτωση του οχήματος, καθώς και εξοικονόμηση χρόνου και κόστους. Η ACTIA προτείνει λύσεις άμεσης ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης για μεσαίο έως βαρύ όχημα από 7 έως 30 τόνους.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης διαθέτει ένα EVCU που διασυνδέει τον εξοπλισμό των οχημάτων και για τον έλεγχο του εξοπλισμού του οχήματος (πεντάλ, EBS, αντλίες ψύξης...) καθώς και το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας (BMS). Εξάλλου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Bolore έχουν συστήματα ACTIA και χρησιμοποιούνται από το 2016 στο Παρίσι και άλλες πόλεις ως car sharing.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://electromobility.actia.com/?utm_source=Corporate&utm_medium=CTA&utm_campaign=Traction-Electrique

actia4

3. Διάγνωση ACTIA – Η Ιστορία του Actia Multi diag

Ακολουθεί μια σύντομη περίληψη των διαγνωστικών εξελίξεων της Actia στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας:

1985: Η Actia παρουσίασε το πρώτο διαγνωστικό εργαλείο για τη Renault, το XR25. Αυτή ήταν η αρχή της ανάπτυξης ενός δικτύου πελατών που περιλαμβάνει τη συντριπτική πλειονότητα των κατασκευαστών αυτοκινήτων.

1989: Οι Peugeot και Citroen στη συνέχεια επιλέγουν το Actia ως διαγνωστικούς συνεργάτες της, με το TEP92 και το ELIT.

1994: Ιδρύθηκε η Actia (UK) Ltd και σύντομα μεταφέρθηκε στο Newtown, Mid Wales. Η νέα εγκατάσταση είναι μια βιομηχανική μονάδα 10.000 τ.μ. με γραφεία, εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης και Συνεργείο.

1998: Αναπτύχθηκε μια νέα γενιά διαγνωστικών εργαλείων, η Peugeot είχε το Diag 2000, το Citroen με το Lexia και το Renault το νέο NXR. Επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Actia επεκτείνει τη διαγνωστική της εμπειρία με το πρώτο εργοστασιακό τους εργαλείο. Αυτό σημαίνει ότι η Actia συνεργάζεται τώρα με τον κατασκευαστή σε όλα τα στάδια, από την παραγωγή οχημάτων, έως τη συντήρηση του αντιπροσώπου.

actia5

2001: Η Actia λανσάρει το Diag 3G, έναν υπολογιστή υψηλής απόδοσης ειδικά σχεδιασμένο για το Συνεργείο. Η DaimlerChrysler και η Fiat επιλέγουν γρήγορα το Diag 3G για να εξοπλίσουν το δίκτυο μετά την πώληση με προϊόντα που ονομάζονται Star Diagnosis και Smart Examiner αντίστοιχα.

2002: Η Actia αναπτύσσει τη συσκευή PassThru XS. Αυτή η διεπαφή (interface) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με λογισμικό και συμβατό με το ECU με το πρότυπο SAE J2534. Αυτή η λύση έχει εγκριθεί από πολλούς μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως: Audi, BMW, Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Jaguar, Mercedes Benz, Mitsubishi, Porsche, Saab, Toyota, Volkswagen και Volvo.

2003: Η Actia αναπτύσσει το διαγνωστικό λογισμικό PP2000 και τη διεπαφή PPI που χρησιμοποιείται από την Peugeot για τη νέα διαγνωστική λύση που ονομάζεται Peugeot Planet System.

2004: Η Actia αναπτύσσει το Lexia3 για το Citroen και προσφέρει σε όλους τους συνεργάτες του κατασκευαστή αυτοκινήτων μικροσκοπικά interfaces επικοινωνίας. Το Diag 3G ενημερώνεται για να παρέχει καλύτερη εργονομία (μεγαλύτερη οθόνη αφής και προαιρετική ασύρματη επικοινωνία). Η Mitsubishi επιλέγει την Actia για να εξοπλίσει το ευρωπαϊκό τους δίκτυο με ένα διαγνωστικό προϊόν που ονομάζεται MUT-III

2005: Το Actia φέρνει επανάσταση στα διαγνωστικά πολλαπλών κατασκευαστών με το Multi-Diag. Μια γνήσια διαγνωστική λύση πολλαπλών κατασκευαστών που είναι απλή στη χρήση, αλλά προσφέρει σε βάθος λειτουργικότητα και κάλυψη.

actia6

2006: H Actia βελτιώνει περαιτέρω το Multi-Diag με ενημερώσεις και βελτιώσεις λογισμικού. Νέος άμεσος σύνδεσμος με τo Autodata και όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το ψηφιακό παλμογράφο Actia, το Multi-Diag προσφέρει στο ανεξάρτητο συνεργείο μια μοναδική διαγνωστική λύση. Η Actia (UK) Ltd λανσάρει το νέο Multi-Diag Mobile στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, έναν διαγνωστικό υπολογιστή (Tablet) με οθόνη αφής 8 ιντσών. To Multi-Diag κερδίζει ένα βραβείο στην Autotec 2006 στο Brno και κέρδισε επίσης βραβεία στη Γερμανία ως το πιο επιτυχημένο εργαλείο εισαγωγής (Έρευνα της DEKRA Germany).

2007-2018: Το Multi-Diag θα επωφεληθεί και πάλι από περαιτέρω εξελίξεις λογισμικού, προσφέροντας μεγαλύτερη κάλυψη οχημάτων και συστημάτων. Θα προστεθούν επίσης τιμές αναφοράς για ορισμένα οχήματα και συστήματα, μαζί με διάφορες διαδικασίες λειτουργίας για να βοηθήσουν τον τεχνικό.

2019: Μεγάλη βαρύτητα στην εξέλιξη του Multi-Diag. Εντολή του ίδιου του προέδρου της εταιρίας να γίνει το Multi-Diag το Νο1 διαγνωστικό της αγοράς έως το 2021.

2020: Η συνεργασία του προγράμματος διάγνωσης με την ευθυγράμμιση, το ADAS και τον αναλυτή καυσαερίων κάνει ευκολότερη και ποιο γρήγορη τη διάγνωση και τις ρυθμίσεις, ενώ δίνει μεγαλύτερη αξία στο ίδιο το διαγνωστικό.

actia7

4. Πολυδιαγνωστικό Multi-Diag 360°

Ένα αξιόπιστο και ισχυρό γενικό διαγνωστικό που κάνει πολύ περισσότερα απ’ όσα αναμένει ο χρήστης του.

Το γενικό διαγνωστικό της Multi-Diag 360 χρησιμοποιεί την κεφαλή (ενδιάμεσο) διάγνωσης Passthru+ XS 2G που έχει το μεγάλο προτέρημα ότι εκτός από γενικό διαγνωστικό μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά αξιόπιστα και ως ειδικό διαγνωστικό με τα επίσημα προγράμματα διάγνωσης των κατασκευαστών (Xentry PassThru, ODIS, Techstream, Diagbox, ISTA D/P, κ.α.)

Από τον Αύγουστο του 2002, πολλοί OEM έχουν δοκιμάσει το PassThru + XS 2G με τις εφαρμογές λογισμικού τους.

Για να λάβετε αυτές τις εφαρμογές, κάντε κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο του ιστότοπου του OEM και ακολουθήστε τις οδηγίες.
https://www.ime-actia.de/en/passthru-xs-2g/oem-flash-info.html

Το Multi-Diag 360 αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές διαγνωστικών για αυτοκίνητα Euro5 και νεότερα, και το μόνο με τόσο γρήγορη ανάπτυξη και εξέλιξη. Επιπλέον είναι και το επίσημο διαγνωστικό της Eurorepar του ομίλου PSA καθώς είναι και το Νο. 1 διαγνωστικό για Γαλλικά αυτοκίνητα στην αγορά.

actia8

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ως γενικό διαγνωστικό είναι:

 • Μεγάλη κάλυψη και σε βάθος λειτουργιών
  50 μάρκες – περισσότερα από 5.000 μοντέλα και περισσότερα από 100.000 συστήματα
 • Πρόγραμμα με σύγχρονο περιβάλλον, απλό, εύκολο και εξαιρετικά πρακτικό
 • Πολύπλευρη Οn-Line βοήθεια για την επίλυση των βλαβών, με ενσωματωμένη πρόσβαση σε τεχνικές πληροφορίες και πάνω από 1 εκατομμύριο δελτία επιλυμένων βλαβών
 • Σας πάει από τη βλάβη στη διάγνωση και τη λύση γρήγορα και με καθοδήγηση
 • Χιλιάδες νέα συστήματα και ενημερώσεις σε κάθε αναβάθμιση
 • Διαδικασία αναβαθμίσεων εξ’ ολοκλήρου μέσω internet
 • Δεν κλειδώνει αν δεν γίνουν οι αναβαθμίσεις, και δεν υπάρχει επιβάρυνση για τις χαμένες αναβαθμίσεις
 • Διαρκώς βελτιούμενο λογισμικό με προσθήκη νέων λειτουργών που παρέχουν βοήθεια στη διάγνωση
 • Λογισμικό στα Ελληνικά με σωστές μεταφράσεις διαρκώς βελτιούμενες
 • Δυνατότητα εγκατάστασης λογισμικού σε πολλούς υπολογιστές ή Tablet
 • Παροχή υπηρεσίας απομακρυσμένης υποστήριξης για την πλειοψηφία των αναγκών του πελάτη
 • Εγγύηση 1 έτους (ή τριών στην έκδοση με Tablet) με επέκταση στα 3 (ή 5) με τη συνέχιση των αναβαθμίσεων.
 • Άμεση αντικατάσταση εντός 2 εργάσιμων σε περίπτωση βλάβης

actia9Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ως διαγνωστικό PassThru (για λειτουργία με τα προγράμματα των κατασκευαστών) είναι τα ακόλουθα:

 • Ποιότητα κατασκευής ίδια με αυτή των εργοστασιακών διαγνωστικών
 • Απόλυτα συμβατό με τα περισσότερα επίσημα προγράμματα διάγνωσης των κατασκευαστών
 • Σίγουρο και ασφαλές για τις on-line διαδικασίες προγραμματισμού εγκεφάλων
 • Εγκεκριμένο για χρήση με τα επίσημα προγράμματα διάγνωσης από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές (Mercedes Benz, BMW, VW, PSA, FIAT, TOYOTA κ.α.)
  https://www.ime-actia.de/en/passthru-xs-2g/oem-flash-info.html
 • Υποστηρίζει και διάγνωση σε φορτηγά και λεωφορεία από Euro5

5. Άλλες Καινοτόμες λύσεις από το Group Actia

i. λύσεις διάγνωσης συστημάτων υποβοήθησης Οδηγού ADAS – Γρήγορη ρύθμιση συστημάτων ADAS σε συνδυασμό με την ευθυγράμμιση
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://equipements-de-garage.com/fr/vehicules-legers/geometrie-et-adas-vl-actia/solution-adas-actia-outil-d-etalonnage-calibrage-radars-et-cameras.html

ii. Wheel-Diag – Ευθυγράμμιση με κρεμασμένους τροχούς
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://new.actia.com/wheel-diag/

iii Opaci-Diag – Καθοδηγούμενη διάγνωση προβλημάτων καυσαερίων Diesel
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://new.actia.com/wheel-diag/

Για πρόσθετες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον επίσημο εισαγωγέα για την Ελλάδα, στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.vsa-automotive.com/el/products/diagnostics/actia.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin