Κορονοϊός: Στους επιλέξιμους ΚΑΔ 4540 τα συνεργεία Μοτοσικλετών – ΟΧΙ ο ΚΑΔ 4520 των Συνεργείων Αυτοκινήτων!

Κορονοϊός: Στους επιλέξιμους ΚΑΔ 4540 τα συνεργεία Μοτοσικλετών – ΟΧΙ ο ΚΑΔ 4520 των Συνεργείων Αυτοκινήτων!

  • Οι κίνδυνοι λόγω Κοροναϊού αδιαμφισβήτητοι από όλους τους Επαγγελματίες - Επισκευαστές, Σωματεία και Ομοσπονδίες
  • Οι μειωμένοι τζίροι αδιαμφισβήτητοι από όλο τον κλάδο
    (Σύμφωνα με όσα μας επικοινωνείτε αφού καθημερινά - Επικοινωνούμε με πάνω από 100 επαγγελματίες μέσω, τηλεφώνου, e-mail αλλά και μέσω των social media και μέχρι στιγμής έχουμε απαντήσει σε όλους).
  • Διχασμένη η επισκευαστική κοινότητα για το Ανοικτά ή κλειστά Συνεργεία
  • Δεν μπορεί όμως να αποτελεί Δίλλημα το Ανοικτά ή κλειστά Συνεργεία αλλά το αίτημα όλοι οι πληγέντες κλάδοι όπως και τα Συνεργεία Αυτοκινήτων να ενταχθούν στα Πακέτα μέτρων στήριξης της Κυβέρνησης.
  • Αν στους επιλέξιμους λοιπόν ο ΚΑΔ 4540 με περιγραφή «Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους» εντάχθηκαν τα συνεργεία Μοτοσικλετών – το ερώτημα είναι γιατί ΟΧΙ και ο ΚΑΔ 4520 των Συνεργείων Αυτοκινήτων!

KAD1

Ας δούμε τα πράγματα με την σειρά:

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σε Δελτίο Τύπου τις επιχειρήσεις αλλά και τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του Κοροναϊού και εμπίπτουν στο πακέτο μέτρων στήριξης.

Στη λίστα που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα παρατίθεται ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του Κοροναϊού.

Άρα όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ έναν από αυτούς της λίστα εντάσσονται στα Κυβερνητικά μέτρα στήριξης.

  • Σε περίπτωση 4-ψήφιου ΚΑΔ, συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες 6-ψήφιων και 8-ψήφιων. Σε περίπτωση 6-ψήφιου, συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες 8-ψήφιων.
  • Σημειώνεται ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης.
  • Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1 εκατομμύριο εργαζομένους και μηνιαίο τζίρο περί τα 6,5 δισ. ευρώ.

Εδώ έχει συμβεί μία παράλειψη ή μια αδικία προς τον "αδερφό" κλάδο των Συνεργείων Αυτοκινήτων με τον ΚΑΔ 4520;

Με τα την 1η διασταύρωση αλλά και με την λίστα στα χέρια μας (την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ), ελπίζουμε πολύ σύντομα μπορεί να δούμε και τα συνεργεία να εντάσσονται, γιατί δεν πρέπει να εξαιρεθούν οι ανεξάρτητοι επισκευαστές.

Στο κομβικό αυτό σημείο που δημιουργεί εύλογα απορίες για αυτή την παράλειψη, πρέπει όλοι συντεταγμένα (οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι, Σωματεία, Σύνδεσμοι, αλλά και Ομοσπονδίες) να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να διεκδικήσουν το αυτονόητο.

Και αυτό δεν θα πρέπει να σχετιστεί με το αν θα κρατήσουν οι επαγγελματίες ανοικτά ή κλειστά τα Συνεργεία τους, αφού αυτό είναι μια δική τους προσωπική επιλογή και αφορά την Υγεία τους, την υγεία των οικογενειών τους και των συγγενών τους και συμπολιτών τους,  αλλά και τους δυνητικούς κινδύνους από την επαφή τους με τα αυτοκίνητα.  

Ευελπιστούμε λοιπόν όπως ήδη προαναφέρθηκε ότι η λίστα αφού είναι δυναμική, αυτή θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης.

Εδώ ποντάρει και ένας ολόκληρος επισκευαστικός κλάδος.

Υγεία, Υπομονή & Καλή Δύναμη σε όλους.

ΥΓ. …και το Σαββατοκύριακο μένουμε σπίτι!

Εκμεταλλευτείτε το με διάβασμα εξερευνώντας τον πλούτο γνώσης στο www.tosynergeio.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin