Καταγγέλλουν τον ΕΟΠΠΕΠ για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης των ΙΕΚ

Απόφοιτοι πλήρωσαν τα παράβολα και ανακάλυψαν στην τελική διαδικασία υποβολής πως δεν έχουν δικαίωμα στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Ένας μεγάλος αριθμός αποφοίτων ΙΕΚ διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν τον ΕΟΠΠΕΠ για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. που αφήνουν ένα μεγάλο αριθμό αποφοίτων διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης για να έχουν ένα πτυχίο με ισχύ.

Η καταγγελία

Εκατοντάδες- χιλιάδες είναι οι απόφοιτοι νέου τύπου Ι.Ε.Κ. του Ν. 4186/2013, που για ακόμα μία φορά δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, αφού μόνο για 58 Ειδικότητες (13 παραπάνω από πέρσι) έχουν μπει στην διαδικασία εξέτασης. Παρόλο τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν πέρσι από τον Συνεργάτη του Υφυπουργού Παιδείας, Ειδικό σε θέματα ΙΕΚ, πως η επόμενη προκήρυξη εξετάσεων θα αφορά όλες τις ειδικότητες- και μάλιστα πως θα διενεργηθούν τον Ιανουάριο του 2018- κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Οι Οδηγοί Σπουδών και τα Θέματα Εξετάσεων (Ερωτήσεις εξετάσεων) κωλυσιεργούν από το 2013 ακόμα στα γραφεία των υπευθύνων.

Η παραπλανητική και ασαφής ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στις 14 Αυγούστου για την προκήρυξη εξετάσεων οδήγησε πολλούς αποφοίτους να ξεκινήσουν την διαδικασία συμμετοχής τους στις εξετάσεις, να πληρώσουν τα παράβολα και να ανακαλύψουν στην τελική διαδικασία υποβολής πως δεν έχουν δικαίωμα αφού η ειδικότητά τους δεν ανήκει στις εξεταζόμενες.

Φυσικά η απάντηση από το Γραφείο Διευθύνοντος Συμβούλου ήταν πως η ανακοίνωση είναι σαφέστατη και πως δεν έχουμε δικαίωμα να ελέγχουμε ή να παραπονούμαστε για τον τρόπο λειτουργίας του Οργανισμού. Μάλιστα έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα που απόφοιτοι έχοντας κάνει λάθος και δηλώνοντας τις ειδικότητες Παλαιού Τύπου στον έλεγχο των εγγράφων από τον Οργανισμό ο φάκελός τους κρίθηκε πλήρης.

Παρακαλούμε οποιονδήποτε είναι υπεύθυνος να αναλάβει να δώσει λύση άμεσα σε ένα θέμα που εγκλωβίζει μεγάλο αριθμό αποφοίτων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους,  έχουν κάνει πρακτική άσκηση και δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις ώστε το πτυχίο τους να έχει ισχύ.

Αλήθεια, με ποια κριτήρια άραγε επιλέγονται ποιες είναι οι ειδικότητες που θα έχουν αυτό το δικαίωμα;

Γιατί 5 χρόνια τώρα δεν έχουν συνταχθεί οι Οδηγοί Σπουδών και με ποιον τρόπο λειτουργούν τα τμήματα χωρίς αυτούς;

Για ποιο λόγο δεν μπορούν να έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα;

Ομάδα Αποφοίτων Ι.Ε.Κ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored gplus red YouTube redr Twitter