Ξεσκονίστε τον Αναλυτή Καυσαερίων σας - Κάντε διάγνωση στην καρδιά του κινητήρα!

2 μοναδικά σεμινάρια καυσανάλυσης (βενζίνη – πετρέλαιο) που δεν πρέπει να χάσετε! 

Πριν από 27 χρόνια συστήθηκε το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ από 4 μηχανικούς με αγάπη στο αυτοκίνητο. Το πρώτο σεμινάριο που έκανε αυτή η ομάδα ήταν στο ξενοδοχείο ΝOVOTEL με έμφαση στις τότε νέες τεχνολογίες των καταλυτικών και ψεκαστών οχημάτων και πρακτική με τους καυσαναλυτές εκείνης της εποχής.

Σήμερα έχοντας διανύσει Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ ένα κύκλο 27 χρόνων επαναλαμβάνει ένα διαχρονικό σεμινάριο όπου θα δείξουμε και πάλι στους φίλους επισκευαστές γιατί η «ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΑΝΑΛΥΣΗ».

Ακόμη θα δείξουμε πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες απόσβεσης μιας ακριβής συσκευής όπως είναι ο αναλυτής και ΟΧΙ περιμένοντας απλά να εκδώσουν μια Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ). Ξεσκονίστε τον Αναλυτή Καυσαερίων σας - Κάντε διάγνωση στην καρδιά του κινητήρα!

Webinar Header Form

Δηλώστε ΤΩΡΑ συμμετοχή

Εξάλλου ο Γ. Διευθυντής του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ Π. Καραμπίλας είχε συγγράψει σχετικό βιβλίο με τίτλο «Injection Καταλύτες και Αναλυτές καυσαερίων», ένα μοναδικό σύγγραμμα που μέχρι σήμερα συνεχίζει να διατίθεται από τις Τεχνικές Εκδόσεις του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ.

Τεχνικές Εκδόσεις ΙΔΕΕΑ

ideea logo

injection

Αποκτήστε ΤΟ!!!

 

Σαν παράδειγμα έχουμε στα tips από μια ερώτηση για το κάθε σεμινάριο, έτσι για να σας προβληματίσουμε λίγο...

... και λίγο περισσότερος προβληματισμός

"Μπορώ να κάνω διάγνωση για καμένη φλάντζα χωρίς να λύσω τίποτα";

Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ παραμένει ο παλαιότερος, εγκυρότερος και ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός στο χώρο του Αυτοκινήτου. Συνεχίζει επί 27 χρόνια να παρέχει επαγγελματικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και κάνει deal όλα αυτά τα χρόνια μόνο με την γνώση.

Μέσα από 3 πυλώνες (Τεχνικά Σεμινάρια, τεχνικές εκδόσεις και εφημερίδα του Συνεργείο του Αυτοκινήτου) δεν εμπορεύεται τίποτε άλλο εκτός από το σημαντικότερο εργαλείο, την γνώση.

Γνώση που αποκωδικοποιείται, γίνεται απλή και κατανοητή και μεταφέρεται μέχρι το τελευταίο συμμετέχοντα σε απίστευτα χαμηλές τιμές για τους συνδρομητές της εφημερίδας με έναν πρωτοποριακό τρόπο. 

Τα γνωστά πλέον Webinar (seminar μέσω Internet) τα έχει προωθήσει Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ και από την άνεση του γραφείου σας ή του σαλονιού σας μπορείτε να τα παρακολουθήσετε ή και να αλληλοεπιδράσετε με προφορικό ή γραπτό λόγο.

Σας περιμένουμε στην εικονική τάξη του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ στις 14 και 15 Μαρτίου.

Τεχνικά σεμινάρια ΙΔΕΕΑ
Γνώση από επαγγελματίες εκπαιδευτές για επαγγελματίες επισκευαστές!

IDEEA SEMINARIA2


seminario1

1. KAYΣΑΝΑΛΥΣΗ – ΒΕΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ:

Η διαδικασία της καύσης σε ένα βενζινοκινητήρα έχει ως αποτέλεσμα της λειτουργίας την δημιουργία καυσαερίων και ρυπαντών.

Η ποσότητα και η ποιότητα των καυσαερίων αποτελούν αναμφίβολα ένα δείκτη καλής ή κακής λειτουργίας του βενζινοκινητήρα. Η σωστή διάγνωση ξεκινάει από την καυσανάλυση.

O αναλυτής καυσαερίων είναι μια σημαντική διαγνωστική συσκευή. Το σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων ειδικά στους κινητήρες EU-6, αποτελεί ένα σύγχρονο χημικό εργαστήριο ελέγχου των εκπομπών, άρα και μία πηγή προβλημάτων και δυσλειτουργιών.

Το σεμινάριο διαπραγματεύεται κάθε σχετική ενότητα με την δημιουργία των καυσαερίων, την μέτρηση τους και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων όπως:

 • Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν την καύση
 • Από τι εξαρτάται η ποιότητα καύσης και είδη της καύσης
 • Παράγοντες που βοηθούν στο σχηματισμό των ρύπων
 • Συστήματα ελέγχου εκπομπών βενζινοκινητήρα
 • Σύστημα εξαγωγής καυσαερίων
 • Προδιαγραφές καυσαερίων και τεχνολογίες που τις διέπουν
 • Καταγραφή Κωδικών  OBDII/ΕΟΒD
 • Έλεγχος και Διάγνωση βλαβών
 • Νομοθεσία – Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων
 • Αναλυτής καυσαερίων (NDIR) - Διάγνωση βλαβών με τη βοήθεια παραμέτρων του

Ερώτηση: Μπορώ να διαπιστώσω τρύπα στην εξάτμιση ΜΟΝΟ από την καυσανάλυση;

Όλα όσα λοιπόν θα θέλατε να γνωρίζετε σχετικά με τα συστήματα εκπομπών, την λειτουργία τους, τον έλεγχο και τις βλάβες των συστημάτων εξαγωγής καυσαερίων των βενζινοκινητήρων στο WEBINAR στις 14/03/2018 ώρα 17:00-19:00

seminario2

2. ΚΑΥΣΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ:

Η διαδικασία της καύσης σε ένα πετρελαιοκινητήρα έχει ως αποτέλεσμα της λειτουργίας την δημιουργία καυσαερίων και ρυπαντών.

Η ποσότητα και η ποιότητα των καυσαερίων αποτελούν αναμφίβολα ένα δείκτη καλής ή κακής λειτουργίας του πετρελαιοκινητήρα. Ο έλεγχος και η αξιολόγηση τους αποτελεί για τον κάθε  τεχνίτη μια

σημαντική πηγή πληροφόρησης. Το σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων, ειδικά στους κινητήρες EU-VI, αποτελεί ένα σύγχρονο χημικό εργαστήριο ελέγχου των εκπομπών, αποτελεί και μία πηγή προβλημάτων και δυσλειτουργιών.

Το σεμινάριο διαπραγματεύεται κάθε ενότητα σχετική με την δημιουργία των καυσαερίων, την μέτρηση τους και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων όπως:

 • Παράγοντες που επηρεάζουν την καύση των πετρελαιοκινητήρων
 • Από τι εξαρτάται η  ποιότητα  καύσης  και είδη της καύσης
 • Παράγοντες που βοηθούν στο σχηματισμό των ρύπων
 • Συστήματα ελέγχου εκπομπών πετρελαιοκινητήρα
 • Σύστημα εξαγωγής καυσαερίων- φίλτρα αιθάλης – καταλύτες επιλεκτικής αναγωγής.
 • Προδιαγραφές καυσαερίων και τεχνολογίες που τις διέπουν
 • Καταγραφή Κωδικών  OBDII/ΕΟΒD
 • Έλεγχος και Διάγνωση βλαβών
 • Νομοθεσία – Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων
 • Διάγνωση βλαβών με τη βοήθεια αξιολόγησης εκπομπών καυσαερίων

Ερώτηση: Μπορεί σε ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο να διαγνωστεί από τον αναλυτή ότι έχει αφαιρεθεί το φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου DPF;

Όλα όσα λοιπόν θα θέλατε να γνωρίζετε σχετικά με τα συστήματα εκπομπών, την λειτουργία τους, τον έλεγχο και τις βλάβες των συστημάτων εξαγωγής καυσαερίων των κινητήρων DIESEL στο WEBINAR στις 15/03/2018 ώρα 17:00-19:00

Αν δεν απαντήσατε στις 3 ερωτήσεις δεν πειράζει. Θα απαντήσουμε εμείς σε όλα.

 

Δηλώστε ΤΩΡΑ συμμετοχή

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter