Print this page

Ολοκληρώθηκε το 2-ήμερο Τεχνικό Σεμινάριο στην Υβριδική τεχνολογία με Φυσική Παρουσία στις 23-24 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2-ήμερο Σεμινάριο Υβριδικής τεχνολογίας στις 23-24 Νοεμβρίου με Φυσική Παρουσία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ με 4 εκπαιδευτές, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων πραγματοποιεί μετά από 28 ολόκληρα χρόνια για πρώτη φορά τεχνικό σεμινάριο στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί συναντά παλιούς του εκπαιδευμένους με μεγάλη χαρά και βαθιά συγκίνηση. Μερικοί από αυτούς όπως ο Μ. Παπουτσάκης έδειξαν την αμέριστη φιλοξενία τους χωρίς αυτό να εξαιρεί τους προέδρους των Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Ηρακλείου που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία αυτού του τεχνικού σεμιναρίου.

Τα Δελτία Τύπου με την είδηση για την πραγματοποίηση του Τεχνικού Σεμιναρίου Υβριδικών και Ηλεκτρικών Οχημάτων έφεραν κοντά μας και τον τηλεοπτικό σταθμό Kriti Tv, από όπου μπορείτε να δείτε και σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Ηρακλείου Μ. Στεφανάκης και ο Αντιπρόεδρος, με τον Π. Καραμπίλα Γ. Διευθυντή του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ.   

Η θεματολογία που παρουσιάστηκε και αναλύθηκε ήταν η ακόλουθη:

  • Κατηγορίες υβριδικής τεχνολογίας. Γενική παρουσίαση οχήματος. Σύστημα Hybrid Synergy Drive. Κιβώτιο ταχυτήτων E-CVT. Ανάρτηση, Σύστημα διεύθυνσης, Αναγεννητική πέδηση. Συστήματα οχήματος, Μονάδα ηλεκτρικής ισχύος, Μονάδα μπαταριών.
  • Οθόνη πολλαπλών πληροφοριών (Touch screen), Παρακολούθηση οχήματος, Ανάκτηση ενέργειας, Εμφάνισης βλαβών. Μηνύματα προειδοποίησης.
  • Γενική παρουσίαση οχημάτων Civic hybrid, Jazz hybrid, CRZ. Υβριδικό σύστημα Honda IMA.
  • Είδη και τεχνολογίες ηλεκτρικών κινητήρων και γεννητριών υβριδικών οχημάτων. Βασικές αρχές λειτουργίας, τύποι συσσωρευτών και συνδεσμολογίες στα υβριδικά οχήματα.
  • Τεχνική παρουσίαση Volvo V40.
  • Ηλεκτρικά συστήματα υβριδικού οχήματος. Αναγνώριση μοντέλου και ειδικών συστημάτων. Θέσεις και περιγραφές σημάνσεων και κυρίων εξαρτημάτων του Hybrid Synergy Drive. Οδηγίες  σε έκτακτη ανάγκη και οδική βοήθεια.

Τα υβριδικά οχήματα μπορούν πλέον να συντηρούνται στα συνεργεία της πόλης του Ηρακλείου. Εμείς το πιστεύουμε ακράδαντα μετά τους 6 μήνες προετοιμασίας του σεμιναρίου αυτού, αφού και στην Κρήτη είχε την δική του ξεχωριστή επιτυχία.

Αυτά αποτέλεσαν τον προάγγελο και θα σας προετοιμάσουν να παρακολουθήσετε ένα 2-ήμερο τεχνικό σεμινάριο πάνω στην τεχνολογία αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.


 
Στην Πρακτική χρησιμοποιήθηκαν όλες οι μοντέρνες τεχνολογίες ώστε να μεταφερθεί οπτικοακουστικά ήχος και εικόνα εντός της αίθουσας από τον προαύλιο χώρο που βρίσκονταν τα 3 προς επίδειξη αυτοκίνητα.

  • Toyota Yaris hybrid (που ταξίδεψε με το πλοίο από την Αθήνα)
  • Honda ΙΜΑ
  • Smart electric (Αμιγώς ηλεκτρικό όχημα)

Η Πρακτική εκπαίδευση στα Toyota Yaris, Honda ΙΜΑ και Αμιγώς Ηλεκτρικό Smart είχε σαν αποτέλεσμα την αναγνώριση συστημάτων και εξαρτημάτων την δυαντότηα καυσανάλυσης περνώντας σε λειτουργία maintenance mode για Καυσανάλυση των υβριδικών οχημάτων που ως γνωστόν στο ρελαντί σβήνουν αλλά και τον έλεγχο, συντήρηση & επισκευή υβριδικών και φυσικά Κωδικοί βλαβών.
Μεταξύ των άλλων διαδικασιών χρησιμοποιήθηκε και το διαγνωστικό της Actia με το Pass -Through να είναι το επίσημο της Toyota αφού το Yaris σαν Full hybrid όχημα ήταν ένα από τα βασικά οχήματα επίδειξης!

Συμπεράσματα:

Παρά τον καταιγισμό γνώσης και τις 700 περίπου διαφάνειες το χαμόγελο συνέχισε να υπάρχει στα πρόσωπα των φίλων επισκευαστών παρά την κούραση και την πίεση που δέχτηκαν καθότι είχαμε να κάνουμε και με ένα πολυπληθές γκρουπ. Στη σκηνή θα φανεί το χειροκρότημα …σε εμάς λοιπόν τα χειροκροτήματα φάνηκαν στο πάνελ  και προσέφεραν σε όλους τους παρευρισκόμενους (Εισηγητές και Προεδρεία)  χαρά και βαθιά συγκίνηση.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με το γνωστό ερωτηματολόγιο (γιατί εμείς εδώ στο Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ, μετράμε την γνώση) και τέλος στους συμμετέχοντες απονεμήθηκε η καθιερωμένη Βεβαίωση Παρακολούθησης και για άλλη μία φορά το Αυτοκόλλητο σήμα του εκπαιδευμένου Συνεργείου στην Υβριδική Τεχνολογία.

d50d4832c83bc0aa902762c086ed2b5c XL

Αυτοκόλλητο σήμα εκπαιδευμένου Συνεργείου στην Υβριδική Τεχνολογία

Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ προχώρησε πρόσφατα στην έκδοση του ειδικού αυτοκόλλητου σήματος σε 2 εκδόσεις το οποίο θα διαθέτει εφεξής σε όλους τους εκπαιδευόμενους στην Υβριδική Τεχνολογία (με Φυσική παρουσία και Πρακτική) και για τα επερχόμενα σεμινάρια αλλά και γι’ αυτά που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το σήμα αυτό συνοδεύει μαζί με την Βεβαίωση Παρακολούθησης την γνώση που αποκτήθηκε στο Σεμινάριο για τα Υβριδικά οχήματα Υψηλής Τάσης διαφόρων μαρκών και φυσικά προάγει την εικόνα του Συνεργείου στην τοπική αγορά.

Η ομάδα των 4 εκπαιδευτών του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ πιστεύει ακράδαντα ότι με τον τρόπο αυτό χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης του Συνεργείου με τους πελάτες οι οποίοι με όσα πληροφορούμαστε από εσάς τους ίδιους, οι ιδιοκτήτες υβριδικών οχημάτων "φεύγουν" από τα επίσημα συνεργεία των διαφόρων δικτύων, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στους ανεξάρτητους επισκευαστές.

Εξάλλου είναι ανταμοιβή όλων αυτών που μας εμπιστεύονται και διαθέτουν πολύτιμο χρόνο και χρήμα, επενδύοντας στην γνώση είναι κάτι που πρέπει να επικοινωνηθεί από την πλευρά των φίλων επισκευαστών άμεσα.

Η ομάδα των εισηγητών του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ ευχαριστεί θερμά όλους τους τους συνδιοργανωτές μας και τον Μ. Στεφανάκη προσωπικά που μας εμπιστεύθηκε αλλά και τους συμμετέχοντες σε αυτό το τεχνικό σεμινάριο και εύχεται σε όλους Καλές Γιορτές!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ