Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2-ήμερο Σεμινάριο Υβριδικής τεχνολογίας 2 & 3 Ιουνίου με Φυσική Παρουσία

Τα υβριδικά οχήματα μπορούν πλέον να συντηρούνται στα συνεργεία σας. Εμείς το πιστεύουμε ακράδαντα! Αυτό και μετά από 6 μήνες προετοιμασίας το σεμινάριο είχε την δική του ξεχωριστή επιτυχία. Παρά τον καταιγισμό γνώσης και τις 700 περίπου διαφάνειες το χαμόγελο συνέχισε να υπάρχει στα πρόσωπα των φίλων επισκευαστών που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια.

Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ με ιδιαίτερη χαρά είχε ανακοινώσει λίγο πριν 3 σεμινάρια μέσω web σαν σεμινάρια προετοιμασίας του αυτού καθ αυτού σεμιανρίου της υβριδικής τεχνολογίας:
Αυτά ήταν:

 1. Βασικές Αρχές Ηλεκτρισμού,
 2. Πολύμετρα – Μετρήσεις Εξαρτημάτων
 3. Υψηλή Τάση & Υβριδικά Οχήματα

banner webinars 1094

Αυτά θα αποτελούσαν τον προάγγελο και θα σας προετοιμάσουν να παρακολουθήσετε ένα 2-ήμερο τεχνικό σεμινάριο πάνω στην Υβριδική τεχνολογία.

Η θεματολογία που παρουσιάστηκε  και αναλύθηκε ήταν η ακόλουθη.

 • Κατηγορίες υβριδικής τεχνολογίας. Γενική παρουσίαση οχήματος. Σύστημα Hybrid Synergy Drive. Κιβώτιο ταχυτήτων E-CVT. Ανάρτηση, Σύστημα διεύθυνσης, Αναγεννητική πέδηση. Συστήματα οχήματος, Μονάδα ηλεκτρικής ισχύος, Μονάδα μπαταριών.
 • Οθόνη πολλαπλών πληροφοριών (Touch screen), Παρακολούθηση οχήματος, Ανάκτηση ενέργειας, Εμφάνιση βλαβών. Μηνύματα προειδοποίησης.
 • Γενική παρουσίαση οχημάτων Civic hybrid, Jazz hybrid, CRZ. Υβριδικό σύστημα Honda IMA.
 • Είδη και τεχνολογίες ηλεκτρικών κινητήρων και γεννητριών υβριδικών οχημάτων. Βασικές αρχές λειτουργίας, τύποι συσσωρευτών και συνδεσμολογίες στα υβριδικά οχήματα.
 • Τεχνική παρουσίαση Volvo Υβριδικού V60.
 • Παρουσίαση Opel Ampera, Λειτουργία και σχεδιασμός. Διαχείριση ενέργειας, επικοινωνία συστημάτων.
 • Ηλεκτρικά συστήματα υβριδικού οχήματος. Αναγνώριση μοντέλου και ειδικών συστημάτων. Θέσεις και περιγραφές σημάνσεων και κυρίων εξαρτημάτων του Hybrid Synergy Drive. Οδηγίες  σε έκτακτη ανάγκη και οδική βοήθεια.
 • Πρακτική εκπαίδευση σε Toyota Yaris, αναγνώριση συστημάτων και εξαρτημάτων. Καυσανάλυση υβριδικών οχημάτων. Έλεγχος, συντήρηση, επισκευή υβριδικών. Κωδικοί βλαβών.
 • Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με το γνωστό ερωτηματολόγιο (γιατί εμείς εδώ στο Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ, μετράμε την γνώση) και τέλος στους συμμετέχοντες απονεμήθηκε η καθιερωμένη Βεβαίωση Παρακολούθησης.

hybrid5

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε την αφίσα του σεμιναρίου

Γράψαμε εμείς στο FB

2-ημερο σεμινάριο στην υβριδική τεχνολογία με Πρακτική σε YARIS HYBRID έφτασε στο τέλος του. Φίλοι και φίλες σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια (27). Ευχαριστω και τους 6 συμμετέχοντες που λόγω επαρχίας έπρεπε να φύγουν νωρίτερα και που δεν συμπεριελήφθησαν στην αναμνηστική φωτό. Ένα μεγάλο Μπράβο και στους εξαίρετους εισηγητές μου Vasilis Kafantaris & ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΙΑΣ καθώς και το τεχνικό μας διευθυντή Γεώργιος Καπετανάκης. Ένα τελευταίο ευχαριστώ στην εταιρεία VSA και στο φίλο το Γιάννη για τη συμμετοχή του την άρτια γνώση του στα διαγνωστικά μηχανήματα με τα οποία έκλεισε και η πρακτική. 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter