ΥΜΕ: Εκπαίδευση Πραγματογνωμόνων ADR

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο προγραμματιζόμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα Πραγματογνωμόνων ADR.

1. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οχημάτων της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., το Εργαστήριο Γενικής Χημικής Τεχνολογίας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. και το Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ταλαντώσεων του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Παν. Πατρών, πρόκειται να υλοποιήσει επιμορφωτικό πρόγραμμα «Πραγματογνωμόνων ADR».

Έργο των πραγματογνωμόνων ADR είναι η διενέργεια των ελέγχων των οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Συμφωνίας ADR.

2. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Διπλωματούχους μηχανικούς ειδικότητας: μηχανολόγου ή μηχανολόγου-ηλεκτρολόγου ή ναυπηγού ή χημικού ή μεταλλειολόγου ή άλλης σχετικής ειδικότητας, κατόχων αδείαςασκήσεως επαγγέλματος από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και
  • Πτυχιούχους τεχνολόγους μηχανικούς ειδικότητας: μηχανολόγου ή ηλεκτρολόγου ή ναυπηγού ή οχημάτων ή άλλης σχετικής ειδικότητας, μελών της Επαγγελματικής και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ).

3. Η παρακολούθηση του προγράμματος αυτού για διπλωματούχους και πτυχιούχους μηχανικούς οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το ΤΕΕ ή δεν είναι μέλη της ΕΕΤΕΜ αντίστοιχα, δεν οδηγεί στην απόκτηση κωδικού πραγματογνώμονα ADR, αλλά στη χορήγηση βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης του επιμορφωτικού προγράμματος.

4. Το πρόγραμμα για τους υποψηφίους πραγματογνώμονες διαρκεί δεκατρείς (13) ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης και θα πραγματοποιηθεί από 25 Νοεμβρίου 2019 έως και 11 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα. Ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων για την υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος ορίζεται στα 10 άτομα.

5. Η ύλη του επιμορφωτικού προγράμματος, περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Συμφωνία ADR
  • Εθνική σχετική νομοθεσία (περί οχημάτων, εγκρίσεων , δεξαμενών)
  • Εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα σχετικά με την κατασκευή και επιθεώρηση δεξαμενών (π.χ. ΕΛΟΤ ΕΝ 13094, 14025,12493,12252,13530, 14398) και τις απαιτήσεις για τη λειτουργία φορέων ελέγχου (ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17020)
  • Υλικά και εξοπλισμός
  • Πρακτική εκπαίδευση

6. Τα κόστη παρακολούθησης και εξέτασης καθορίστηκαν από τα ανωτέρω εκπαιδευτικά πανεπιστημιακά ιδρύματα στα 1.650 ευρώ και στα 350 ευρώ αντίστοιχα, ανά συμμετέχοντα. Σε περίπτωση συμμετοχής σε επαναληπτική εξέταση, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 350 ευρώ.

Το σύνολο των παραπάνω ποσών καταβάλλεται στα ανωτέρω εκπαιδευτικά ιδρύματα με διαδικασία που θα οριστεί στην απόφαση υλοποίησης του επιμορφωτικού αυτού προγράμματος.

7. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το υπόδειγμα του συνημμένου παραρτήματος, μέχρι την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί είτε:

  1. ταχυδρομικά στη Δ/νση: Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών Δ/νση Οδικών Εμπορευματικών Μεταφορών Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε ΤΚ 15669 Παπάγου (υπόψη κας Μ.Καρατζά τηλ. 210 6508005), ή
  2. με φαξ στον αριθμό 2106508491, ή
  3. με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα e-mails: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

8. Εφόσον καλυφθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών των 10 ατόμων, θα εκδοθεί απόφαση υλοποίησης του προγράμματος στην οποία θα ορίζονται οι λεπτομέρειες διεξαγωγής του όπως ο χώρος διεξαγωγής, το αναλυτικό πρόγραμμα και τα δικαιολογητικά συμμετοχής.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin