Ο Μηχανικός Αυτοκινήτων στον Καναδά! Ένα επάγγελμα και μία αποστολή.

Χωρίς μέτρο σύγκρισης δεν μπορείς να καταλάβεις την σπουδαιότητα αυτού του επαγγέλματος

Ενός επαγγέλματος που στην Ελλάδα αποτελεί ένα καταφύγιο των αποτυχημένων εκείνων παιδιών στις εξετάσεις της γενικής εκπαίδευσης

Μία ακτινογραφία του επαγγέλματος του μηχ. Αυτοκινήτων στον Καναδά από τον συνεργάτη μας & ανταποκριτή μας Ν. Μαραγκό.

Το επάγγελμα του μηχανικού αυτοκινήτων στο Κεμπέκ του Καναδά, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ισχυρή τεχνολογική γνώση, υγειινή και ασφάλεια, παρεχόμενη από ειδικευμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα ελεγχόμενα και χρηματοδοτούμενα από το υπουργείο παιδείας της επαρχείας του Κεμπέκ.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 29 ενότητες, 1800 ώρες - 1,5 χρόνια υποχρεωτικής παρακολούθησης στο εκπαιδευτικό κέντρο, συμπεριλαμβανομένης 3 εβδομάδες πρακτικής σε συνεργεία ή αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.

Κάθε μία ενότητα για να θεωρείται επιτυχής, ο σπουδαστής, στο τέλος πρέπει να δώσει διαγώνισμα πρακτικό, θεωριτικό ή συνδυασμό των δύο και να έχει ποσοστό επιτυχίας 80-85%.

Οι εκπαιδευτικές ενότητες περιλαμβάνουν όλες εκείνες τις γνώσεις που πρέπει να κατέχει ο σπουδαστής στην ασφάλεια, ηλεκτρολογία, μηχανική, μετάδοση κίνησης, νέες τεχνολογίες κλπ. την ολοκλήρωση των σπουδών η εκπαιδευτική περιφέρεια ενημερώνει το υπουργείο παιδείας για την επτιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών, όπου και θα εκδώσει το πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ο τεχνικός θα πρέπει να εγγραφεί στο επιμελητήριο των μηχανικών αυτοκινήτων CPA, όπου θα εκδοθεί η κάρτα βοηθού μηχανικού αυτοκινήτων και θα πρέπει να αναννεώνεται για τα δύο με τρία επόμενα χρόνια μέχρι να συμπληρώσει αρκετές ώρες εργασίας και να μπορέσει να έχει την δυνατότητα να περάσει το πρώτο τεστ επάρκειας που αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος για να αναγνωριστεί ως μηχανικός 3ης τάξης.

Τέλος, για να μπορέσει ο μηχανικός να αποκτήσει την κάρτα μηχανικού 2ης  η 1ης κλάσης θα πρέπει να περάσει το δεύτερο επαγγελματικό τέστ, σε υπολογιστή με διάρκεια 2,5 ώρες με πολλαπλές επιλογές σε όλα τα συστήματα αυτοκινήτου και με ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο από  65- 75%

Δύσκολος δρόμος αλλά πολλά υποσχόμενος, προστατευόμενος και με πολύ καλές αποδοχές  

maragos

 

 

 

 

 

 Νικόλαος Μαραγκός
Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, ΜΒΑ
Καθηγητής Tεχνολογικής Eκαίδευσης
Montreal Quebec
Canada

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin