Η 3η ημερίδα επιχειρηματικότητας με 350 άτομα συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.


Και μόνο από τη συμμετοχή, φαίνεται ότι κάτι αλλάζει και ο επισκευαστής βλέπει πλέον και την επιχειρηματική του υπόσταση.

Εκατοντάδες επισκευαστές από όλη την Κεντρική Ελλάδα με αίσθημα αισιοδοξίας και έτοιμοι να αγωνιστούν για την δική τους επιχείρηση, έδωσαν το παρόν στην 3η Ημερίδα Επιχειρηματικότητας στην Λάρισα με θέμα: «Οι Επιχειρηματικές - Ευκαιρίες για το Συνεργείο και η αξιοποίησή τους μέσα από την Οικονομική κρίση» .

Η ημερίδα οργανώθηκε από το Ινστιτούτα ΙΔΕΕΑ τα σωματεία και συλλόγους, Μηχανικών Λάρισας, Φανοποιών & Βαφέων Λάρισας, Ηλεκτρολόγων Αυτοκ/των Λάρισας, Συνεργείων Βόλου, Συνεργείων Ελασσόνας, Συνεργείων Καρδίτσας, Συνεργείων Λαµίας, και Επισκευαστών Τρικάλων που αποτελούν και το περιφερειακό γραφείο κεντρικής Ελλάδας της Ομοσπονδίας - ΕΟΒΕΑΜΜ.

epix-larisa-img02

Η έναρξη

EpixL-PaliogiannisΤην έναρξη έκανε ο κ. Παληογιάννης Δημήτρης, πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων ν. Λάρισας, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους συμμετέχοντες, τόνισε το ενδιαφέρον και την συμμετοχή του κλάδου στην ημερίδα επιχειρηματικότητας, την ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης στην οικονομική κρίση που διανύουμε, τις σημερινές απαιτήσεις για συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση αλλά και τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί σχετικά με την προσαρμογή του Συνεργείου στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Στην συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί που απηύθυναν ο κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, ο Δημ. Αδάμ, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, ο κ Β. Γιαγιάκος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο κ. Φ. Ζάμπουρας πρόεδρος της ΟΕΒΕ Λάρισας και ο κ. Α. Νικολόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας
ΕΟΒΕΑΜΜ.

EpixL-img-001

Η ημερίδα χαρακτηρίστηκε από την «ασφυκτική» συμμετοχή των ενδιαφερομένων οι οποίοι έφτασαν τα 350 περίπου άτομα, δηλώνοντας με την παρουσία τους ότι οι Έλληνες Μικρομεσαίοι Επιχειρηματίες και θέλουν και μπορούν να επιβιώσουν μάσα σε ένα ζητούμενο σταθερό επιχειρηματικό κλήμα.

epix-larisa-img01

Η ημερίδα διακρίθηκε, για την άρτια και υποδειγματική οργάνωση, για το υψηλό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, για την υψηλή επιστημονική και χρηστική τεκμηρίωση των θεματικών ενοτήτων από τους εισηγητές που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, το υψηλό υπόβαθρο των εισηγητών και την πανελλαδική συμμετοχή μελλών, εκπροσώπων συνδρομητών και ενδιαφερομένων.

Η θεματολογία της ημερίδας

Η ημερίδα με συντονιστή τον κ. Παληογιάννη Δ. κινήθηκε  σε τρεις βασικούς άξονες οι οποίοι αναλύθηκαν επιχειρηματικά και αφορούσαν:


Α΄ μέρος: Το μέλλον της αυτοκίνησης και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας ως επιχειρηματική ευκαιρία με αναφορά στο Υγραέριο και το Φυσικό αέριο

Οι εξελίξεις στην Αυτοκίνηση

EpixL-KarabilasΣτην συνέχεια σαν εκπρόσωπος του Ινστιτούτου ΙΔΕΕΑ ο κ. Πέτρος Καραμπίλας καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους και έδωσε το στίγμα των εξελίξεων στον χώρο του αυτοκινήτου.

Αναφέρθηκε στο τι ψάχνει ο πελάτης από ένα συνεργείο, στην αγορά του αυτοκινήτου σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και στις μελλοντικές εξελίξεις στο αυτοκίνητο που φτάνουν από τα υβριδικά, τα ηλεκτρικά, τα οχήματα υδρογόνου, τα αμφίβια μέχρι και τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα. Σε αυτό τον μαραθώνιο των τεχνολογικών ανατροπών θα κληθεί να επιβιώσει ο επισκευαστής του αύριο…

Φυσικό αέριο κίνησης

EpixL-GiannosΕπόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Γιάννος Γιώργος Τεχνολόγος Οχημάτων (Ινστιτούτο - ΙΔΕΕΑ) ο οποίος αναφέρθηκε στο Φυσικό αέριο κίνησης σαν μια νέα επιχειρηματική ευκαιρία για τους επισκευαστές.

Όπως τονίσθηκε, το Φυσικό αέριο κίνησης σίγουρα θα αποτελέσει μια νέα επιχειρηματική ευκαιρία για τον κλάδο των συνεργείων και όχι μόνον, με δεδομένα ότι υπάρχει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός της τεχνολογίας σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο, προσφέρει οικονομικά οφέλη, είναι περιβαλλοντικά φιλικό, διαθέσιμο, κάθε επέμβαση επί του αυτοκινήτου είναι τεχνολογικά εφικτή, είναι ασφαλές, υπάρχει κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, είναι έτοιμη η αγορά να δεχθεί την τεχνολογία αυτή και ξεκινά να υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο διανομής. Όλα τα παραπάνω σίγουρα συμβάλουν στην αεριοκίνηση,

Υγραέριο

EpixL-AthanasiouΣτην συνέχεια ο κ. Αθανασίου Ιωάννης account manager της CORAL GAS A.E.B.E.Y. έδωσε το στίγμα των γεγονότων και της θέσης του υγραερίου σαν καύσιμο στην ελληνική αγορά.

Τονίσθηκαν, το πόσο σημαντική είναι η ποιότητα του καυσίμου LPG για την καλή λειτουργία του κινητήρα, άλλωστε είναι κάτι που αποδεικνύεται στη πράξη και το πώς η Coral Gas διασφαλίζει τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του υγραερίου στο δίκτυο της.

Για την υγραεριοκίνηση στο μέλλον, προβλέπεται αύξηση του αριθμού υγραεριοκίνητων οχημάτων στο 4% του στόλου (περίπου 160,000), αύξηση του αριθμού των πρατηρίων Autogas και ένα Φιλόδοξο πρόγραμμα Coral Gas για την ανάπτυξη του δικτύου σε κάθε μεγάλη πόλη και σε όλες τις κύριες οδικές αρτηρίες.

Epix-facebook

Μπορείτε να επισκεφρείτε τη σελίδα της Επιχειρηματικότητας στο Facebook για να δείτε το φωτογραφικό υλικό.


Β΄ μέρος: Ηλεκτροκίνηση και Τεχνολογίες που έρχονται με αναφορά στα Ηλεκτρικά οχήματα, στους Φορτιστές και το δίκτυο τους

Ηλεκτρικά οχήματα και εξελίξεις στην Ελλάδα

EpixL-AdanalisΟ κ. Αντώνης Αδάναλης, από την BMW i Manager αναφέρθηκε στις επερχόμενες εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση τόσο για την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη.

Η ηλεκτροκίνηση ακόμη και με την απλή μορφή της, π.χ. η χρήση ενός ηλεκτροκινητήρα συστήματος start & stop, έχει ήδη εφαρμογή και αποδοχή σήμερα από το σύνολο των κατασκευαστών.

Η ηλεκτροκίνηση θα επηρεάσει θετικά την καθημερινότητα μας, θα συμβάλλει στην μείωση των εκπομπών ρύπων με απεξάρτηση από τους θερμικούς κινητήρες και τα ορυκτά καύσιμα.

Φορτιστές, ένα δίκτυο που ξεκινά και οργανώνεται

EpixL-MicharikopoulosΕπόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Δημήτρης Μιχαρικόπουλος Managing Director της FORTISIS ο οποίος αναφέρθηκε στο δίκτυο φορτιστών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας των αυτοκινήτων και των μπαταριών έχει καταστήσει πλέον την ηλεκτροκίνηση μια απτή πραγματικότητα, η οποία αλλάζει ριζικά τα δεδομένα της αυτοκίνησης. Οι συσκευές φόρτισης συσσωρευτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων μπορούν να εγκατασταθούν: στους υφιστάμενους ή υπό αδειοδότηση στεγασμένους ή υπαίθριους σταθμούς αυτοκινήτων, στα υφιστάμενα ή υπό αδειοδότηση συνεργεία συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, και στα υφιστάμενα ή υπό αδειοδότηση δημόσια και ιδιωτικά Κ.Τ.Ε.Ο.

Ήδη όπως αναφέρθηκε το πρώτο δίκτυο φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων λειτουργεί από την εταιρεία FORTISIS στην αγορά και ο κάθε χρήστης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου μπορεί να γίνει «πελάτης του».

Επιχειρηματικές ευκαιρίες της Ηλεκτροκίνησης

EpixL-AgeridisΕπόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Δρ. Αγερίδης Γιώργος, (Πρόεδρος ΕΛΙΝΗΟ), ο οποίος αναφέρθηκε στην Ηλεκτροκίνηση.

Επισημάνθηκαν οι εξελίξεις της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και τι θα σημάνει αυτό για το συνεργείο. Η ηλεκτροκίνηση ειδικά για την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πεδίο ανάπτυξης μιας που βρίσκεται ακόμη στην αρχή της εξέλιξης της, γεγονός που σημαίνει ίδιες ευκαιρίες εξέλιξης και δυσκολιών της τεχνολογίας σε σχέση με τις άλλες χώρες.

Τα Ηλεκτρικά Οχήματα θα συμβάλουν στην δημιουργούν θέσεων εργασίας, στην βελτίωση της ποιότητας Ζωής, θα μειώσουν την εξάρτηση από το εισαγόμενο πετρέλαιο και γενικότερα θα προσφέρουν νέες ευκαιρίες στο κλάδο των οχημάτων.

Πρόγραμμα Green eMotion

EpixL-LioliouΣτην συνέχεια η κα Λιόλιου Βάλυ Assistant Director (∆ΕΗ) αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Green eMotion.

Η ΔΕΗ είναι ένας από τους 43 σημαντικούς εταίρους που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Green eMotion, Στα πλαίσια του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει η εγκατάσταση οκτώ σταθμών φόρτισης στην Κοζάνη και επτά σταθμών φόρτισης στην Αθήνα. Παράλληλα η κυκλοφορία ισάριθμων ηλεκτρικών αυτοκινήτων δίνουν την ευκαιρία σε όλους μας, και κυρίως στους αρμόδιους φορείς να πάρουν αποφάσεις για ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα.


Γ΄ μέρος: το Συνεργείο ως Επιχείρηση με αναφορά στις ενότητες:

Οργάνωση & λειτουργία συνεργείου

EpixL-PersantzisΕπόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Περσαντζής Νίκος (Τεχ. Μηχ. Αυτ/των – Πρώην After Sales Manager VACAR) ο οποίος αναφέρθηκε στα «6 Βήματα της σωστής Οργάνωσης & Λειτουργίας του Συνεργείου».

Επιγραμματικά τονίσθηκαν, το κλείσιμο των ραντεβού και η εντύπωση του πελάτη, η εντύπωση του προσωπικού, ο χαιρετισμός και οι συμβουλές, η ποιότητα της τεχνικής εξυπηρέτησης, η παράδοση του οχήματος, η σχέση αξίας τιμής και δόθηκαν οι τεχνικές οργάνωσης και εύρυθμης λειτουργίας του συνεργείου με την προσαρμογή των παραπάνω στις ανάγκες του.

Διαχείριση θυμού με το πελάτη

EpixL-DamilosΣτην συνέχεια ο κ. Δαμήλος Αναστάσιος (Automotive Expert RELY ON) αναφέρθηκε στην Διαδικασία Αντιμετώπισης Παραπόνων από τους πελάτες, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο στις μέρες μας τον «Δεκάλογο της Διαχείρισης του Θυμού».

Έδωσε πληροφορίες για το τι θα κάνετε με ένα πελάτη που πήγαν στραβά τα πράγματα, πως θα τον διαχειριστείτε και πως θα θέλατε να τον ξαναδείτε ευχαριστημένο στο μαγαζί σας.

Η πληροφορία, ένα εργαλείο του συνεργείου και οι πηγές της

EpixL-KapetanakisΕπόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Καπετανάκης Γιώργος (Τεχνολόγος Οχημάτων ΙΔΕΕΑ) ο οποίος αναφέρθηκε στο που και πως ο επιχειρηματίας θα βρει την πληροφορία για την επιχείρησή του, πως θα την αξιολογήσει και πως θα την αξιοποιήσει ώστε το αποτέλεσμα να είναι μετρήσιμο.

Η εύρεση, η αξιολόγηση και η χρήση της πληροφορίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη του Συνεργείου. Τονίσθηκε ότι η αναγκαιότητα για εξειδικευμένη πληροφόρηση είναι αδιαμφισβήτητη και το να παραβλέψουμε τη χρήση όλης της επαγγελματικής γνώσης και εμπειρίας που είναι διαθέσιμη είναι αναποτελεσματικό.

Η διαφήμιση στο συνεργείο

EpixL-RigasΕπόμενος ομιλητής ήταν ο κ. Ρήγας Χριστόφορος (Υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντων και επικοινωνίας ΙΔΕΕΑ) ο οποίος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα της διαφήμισης για το συνεργείο και πως αυτή θα πρέπει να γίνεται για να είναι αποτελεσματική.

Πολλοί επιχειρηματίες, πιστεύουν ότι η διαφήμιση δεν έχει αποτελέσματα, πολλοί έχουν κάνει κάποιες διαφημιστικές ενέργειες στο παρελθόν δίχως αποτελέσματα, έχουν ξοδέψει χρήματα δίχως να βλέπουν αύξηση στις διελεύσεις τους και καταλήγουν σε ένα αρνητικό συμπέρασμα, τι ισχύει λοιπόν για την διαφήμιση;

 

Epix-img


 

Δράσεις της Ομοσπονδίας


EpixL-NikolopoulosΟ κ. Νικολόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΟΒΕΑΜΜ, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε: Θα πρέπει να επισημάνω, ιδιαίτερα σήμερα στην περίοδο που διανύουμε που ανατρέπονται τα πάντα και αμφισβητούνται τα πάντα και κλάδοι που μέχρι χθες θεωρούνταν παράδειγμα για την εδραίωσή τους την εδραίωση την επιχειρηματική και την επαγγελματική και αναφέρω τους υδραυλικούς, τους ηλεκτρολόγους, τους τεχνικούς ανελκυστήρων οι οποίοι σήμερα καλούνται να ξαναπιστοποιήσουν την εμπλοκή τους μέσα στις ειδικότητες.

Εμείς ευτυχώς γι αυτό θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στους προκατόχους μας που καταφέραμε με το νόμο 1575/85 και το προεδρικό διάταγμα 78/88 σήμερα να μην απαιτείται να κάνουμε και εμείς αυτή τη διαδικασία. Αντιλαμβάνεστε δηλαδή τι σκόπελο θα είχαμε να ξεπεράσουμε εάν θα μπαίναμε  σήμερα και σε αυτό το ζήτημα, να προσπαθούμε να αποδείξουμε το αυτονόητο.
Ιδιαίτερη ήταν η βαρύτητα των οργάνων της Ομοσπονδίας, και η συμμετοχή τους στο υπουργείο Μεταφορών στο υπουργείο Ανάπτυξης και στην αίθουσα Ασφαλιστικών Εταιρειών. Σήμερα ο επισκευαστικός κλάδος εμπλέκεται με ίσα δικαιώματα στο υγραέριο, με ίσα δικαιώματα στο κομμάτι του φυσικού αερίου, ενώ έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να εμπλακεί μέσα στην επιχειρηματική δραστηριότητα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου αλλά και να τα εξυπηρετεί με σταθμούς φόρτισης». Πολλές και σημαντικές ήταν μέχρι σήμερα οι επιτυχίες της ομοσπονδίας. Οι νέες όμως εξελίξεις και οι νέες επιτυχίες που κατάφερε να επιτύχει ο κλάδος και που ανακοινώνονται επίσημα σήμερα για πρώτη φορά δίνουν νέα δυναμική στο ανεξάρτητο συνεργείο.
Ποιες είναι οι εξελίξεις αυτές και τι σηματοδοτούν για τον κλάδο.

Ψηφιακό Μητρώο
Στην τελική ευθεία πλέον μπαίνει το ψηφιακό μητρώο του επισκευαστικού κλάδου. Με το ψηφιακό μητρώο επισκευαστών θα γίνει μια καταγραφή όλων των νόμιμων λειτουργούντων επιχειρήσεων συνεργείων, θα υπάρχει αύξοντας αριθμός, μοναδικός, που θα εκδίδεται μέσα από βάση το υπουργείο Μεταφορών με συμμετοχή και της Ομοσπονδίας. Εκεί θα καταγράφονται όλες οι επιχειρήσεις και από κει θα δίνεται η εντολή εκτέλεσης ελέγχου στις περιφέρειες. Με αυτά τα στοιχεία η «αγορά» για τα «παράνομα συνεργεία» θα αρχίσει να  κλείνει. Βασικός σκοπός δεν είναι το κλείσιμο των παράνομων συνεργείων αλλά η εξυγίανση της αγοράς, ούτε συντεχνιακές σκοπιμότητες αλλά η εφαρμογή της ισονομίας των πολιτών. Το ίδιο το Ψηφιακό μητρώο προστατεύει τους καταναλωτές και συμβάλλει στο να καταφέρει το συνεργείο να υιοθετήσει τον ρόλο του αποτελεσματικά.

Αλλαγή χρήσης Γής
Ένα άλλο σοβαρότατο πρόβλημα που περνά με νόμο, είναι τα ζητήματα της χρήσης γης. Πάρα πολλοί συνάδελφοι ξεκίνησαν και αγόρασαν μια έκταση. Έκαναν μια τεράστια επένδυση αλλά μετά διαφοροποιήθηκαν οι χρήσεις γης και αυτό αυτόματα δεν τους έδινε το δικαίωμα όχι μόνο για την αποπεράτωση της επένδυσης αλλά δεν τους έδινε και το δικαίωμα αδειοδοτήσης. Σήμερα πλέον αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα αδειοδότησης γιατί θα ισχύουν για την επένδυση οι χρήσεις γης πριν από τη διαφοροποίηση.

Αλλαγή χρήσης κτιρίων
Επίσης πλέον δεν χρειάζεται η αλλαγή χρήσης κτιρίων, ένα τεράστιο φαινόμενο που καταγγέλθηκε και αυτό και δρομολογήθηκε η λύση του. Στους ελέγχους που έκαναν οι πολεοδομίες διαπίστωναν ότι η ίδρυση και λειτουργία ενός συνεργείου άλλαζε και την χρήση του κτιρίου. Αυτό δημιουργούσε ιδιαίτερα προβλήματα και μάλιστα σε κάποιες περιοχές της Αθήνας όπως στην Καλλιθέα και την Αργυρούπολη όπου τα πρόστιμα έφταναν τις 40.000 ευρώ. Αυτό ξεκινούσε αυτόματα από πίσω μια μηχανή πολιτικών μηχανικών που τους πουλούσαν εκδούλευση και την ένταξη των επιχειρήσεων αυτών στο 4178 για την τακτοποίηση, μία νέα οικονομική αιμορραγία. Αυτό πλέον καταργείται και δεν χρειάζεται με απόφαση του ΣΤΕ.

Εκπροσώπηση στο Συμβούλιο της Οδικής ασφάλειας
Η εκπροσώπηση του κλάδου αποτελεσματικά μέσα σε επιτροπές και ομάδες διαβούλευσης μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Από το 2002 ο κλάδος πασχίζει την εκπροσώπησή του στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας. Σήμερα ο κλάδος κατάφερε να εκπροσωπείται από έναν άξιο συνάδελφο, με μεγάλη εμπειρία, τον πρόεδρο του πανελλήνιου σωματείου φρένων τον Παντελή Τσιαδή.

Πρότυπες περιβαλλοντικές μελέτες
Η επιχείρηση συνεργείο «απαλλάχτηκε» από την υποχρέωση να ανανεώνει κάθε τρία ή πέντε χρόνια τις πρότυπες περιβαλλοντικές μελέτες. Σήμερα πλέον το συνεργείο δεν ανανεώνει τις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις παρά μόνον όταν έχει τροποποιήσεις εγκαταστάσεων.

Εκπαίδευση 1600 ατόμων
Ο κλάδος σχετικά με την διαπίστευση των επαγγελμάτων προνόησε για τη δημιουργία των επαγγελματικών περιγραμμάτων. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά ο κλάδος θα εκπαιδεύσει 1600 άτομα χωρίς κόστος. Τα προγράμματα εκπαίδευσης αφορούν την υβριδική τεχνολογία, τους πετρελαιοκινητήρες και τον κλιματισμό. Επίσης επιτυχία είναι και η αύξηση του αριθμού των εκπαιδευόμενων από 1500 σε 1600 με αυξητική τάση.

Άδεια άσκησης επαγγέλματος
Κλείνει και με αυτό το θέμα μια κοινωνική αδικία. Σχετικά με τους εκπαιδευόμενους στο συνεργείο για την απόκτηση των προϋποθέσεων επαγγελματικής εμπειρίας και στην συνέχεια την απόκτηση άδεια άσκησης επαγγέλματος, συνέβαινε όταν πήγαιναν στο υπουργείο να διαπιστώνουν ότι το συνεργείο δεν είχε την αντίστοιχη επαγγελματική άδεια και να μένουν «μετέωροι». Εμείς προτείναμε στο υπουργείο και μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου θα βγει υπουργική απόφαση, με ισχύ μέχρι και το τέλος του Δεκεμβρίου του 2014 για όλους όσους αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, να μπορούν να παίρνουν την άδεια άσκησης επαγγέλματος με μοναδικό κριτήριο η επιχείρηση στην οποία εκπαιδευόντουσαν να είχε φορολογικά στοιχεία. Κάτι ανάλογο σίγουρα δεν θα υπάρχει με το ψηφιακό μητρώο.

Ασφαλιστικές εταιρείες
Άνοιξε και ο διάλογος με την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών με κοινό στόχο την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την «ισορροπία» σε ότι αφορά το κλείσιμο του ασφαλιστικού φάκελου. Σοβαρά ζητήματα όπως:
Η έκδοση επιταγών:Η εκχώρηση γίνεται από την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών και η εν δυνάμει επιταγή ασφαλιστικής ζημιάς θα βγαίνει πλέον στον εκχωρητή.
Καταστήματα μικροεπισκευών: Πλέον δεν θα έχει το δικαίωμα ο εκτιμητής να μπορεί να βλέπει ένα αυτοκίνητο σε εναλλακτική επιχείρηση, επιχείρηση μικροεπισκευών. Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν μπορεί να επισκευάσει και να τιμολογήσει εργασίες από τροχαίο ατύχημα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα κοινοποιήσουν σε όλες τις πολιτικές εταιρείες και όλα τα μέλη τους ότι δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τιμολόγιο το οποίο εντάσσεται στο ΕΣΠΑ ή εντάσσεται στο προεδρικό διάταγμα 75/85.
Εκτιμητές: Μετά από πολλά χρόνια από κοινού με την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών θα δημιουργηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχει ο εκτιμητής μέσα στην ασφαλιστική αγορά. Έτσι θα μπουν οι ισορροπίες και θα διορθωθούν οι στρεβλώσεις χρόνων που ταλαιπωρούν τον κλάδο.

Κλείνοντας ο κ. Νικολόπουλος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους συνάδελφους, συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας  και τόνισε ότι ανάλογες ενέργειες εδραιώνουν την θέση του κλάδου.


 

Οι χορηγοί 


Η ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση των προϊόντων και των εξελίξεων των επιχειρήσεων των χορηγών της ημερίδας δίνοντας ιδιαίτερη προσθετική αξία στους στόχους της ημερίδας. Οι ομιλητές με την σειρά που παρουσιών τα νέα των επιχειρήσεων τους ήταν:

Epix-TopsisΠαρουσίαση προϊόντων της εταιρείας ΤΟΨΗΣ ΑΕ από τον κ Τοψή Νίκο, ∆ιευθύνων Σύµβουλος ΤΟΨΗΣ ΑΕ Epix-WurthΠαρουσίαση προϊόντων της εταιρείας WURTH  από τον κ. Ωραιόπουλο Xάρη, Περιφερειακός ∆/ντης WURTH
Epix-NovitronΠαρουσίαση προϊόντων της εταιρείας Novitron Α.Ε. από τον κ. Χαιρέτα Νικόλαο, ∆ιευθύνων Σύµβουλος Novitron Α.Ε. Epix-IaponikiΠαρουσίαση προϊόντων της εταιρείας ΙΑΠΩΝΙΚΗ Α.Ε.  από την κα. Τζουβάρα Ελένη, ∆/τρια καταστ.
Epix-AnipΠαρουσίαση προϊόντων της εταιρείας ΑΝΙΡ Injection Services, από τον κ. Τριφύλη Απόστολο, Γεν/κος ∆/ντης ΑΝΙΡ Injection Services

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στον προθάλαμο της αίθουσας τα περίπτερα των χορηγών ενημέρωναν τους συμμετέχοντες για κάθε νέα εξέλιξη σε προϊόντα και υπηρεσίες τους.

Epix-promo

Η όλη εκδήλωση πέτυχε στο μέγιστο βαθμό τον τελικό της στόχο, αφού εκτός των άλλων κατάφερε να συνδιάσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης με την πράξη. Στο πλαίσιο αυτό, η BMW παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο i3 που ήδη κυκλοφορεί στους Ελληνικούς δρόμους, ενώ η ΚΙΑ – Π&Ρ ΔΑΒΑΡΗ μας διέθεσε ένα από τα εργοστασιακά υγραεριοκίνητα αυτοκίνητα, που σήμερα αποτελούν λύση στη φτηνή και με εναλλακτικά καύσιμα μετακίνηση.

Όλοι οι χορηγοί μοίρασαν υλικό και προσφορές στους συμμετέχοντες και επιπλέον στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε βεβαίωση συμμετοχής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο τοπικός τύπος (Εφημερίδες Ελευθερία και Θεσσαλία), η Ραδιοφωνία Αγιάς και το κανάλι TV Θεσσαλία στο οποίο δόθηκαν συνεντεύξεις για το σκοπό της ημερίδας.

Το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ συνεχίζει να δηλώνει το δυναμικό παρόν του και διαβεβαιώνει όλους τους φορεί ότι θα συνεχίσει τις ημερίδες και τα σεμινάρια επιμόρφωσης όπου και όποτε αυτό θα κριθεί αναγκαίο.

Χορηγοί Ημερίδας

epix-larisa-img03

Οργανωτές & Χορηγοί Επικοινωνίας

epix-larisa-img04

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin