Pit Stop Οδικής Ασφάλειας στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου [Videos]

 

 Δωρεάν έλεγχος για τη συντήρηση οχημάτων τη Τρίτη 21-23 Μαρτίου στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Με αφορμή την Περιφερειακή ημέρα Οδικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, που λειτούργησε σαν "Pit-Stop" δωρεάν έλεγχος των διερχομένων οχημάτων από εκπροσώπους του Συλλόγου Μηχανικών Αυτοκινήτων Ν. Αχαΐας και του Σωματείου Συνεργείων Αυτοκινήτων Ναυπακτίας & Δωρίδος.

ioas-patra-img-08

Άλλη μια δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της πλημμελούς επισκευής και συντήρησης των οχημάτων

Η τεχνική εφημερίδα "Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου" βρέθηκε στην εκδήλωση και σας μεταφέρει το κλίμα όπως το κατέγραψε η δημοσιογραφική της ομάδα.

ioas-patra-img-02

Στους βασικούς διοργανωτές Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", Η Γέφυρα ΑΕ που προσέφερε τους χώρους και την φιλοξενία όλων των συμμετεχόντων διοργανωτών, Η περιφέρεια και η Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας που προσέφερε ένα van εξοπλισμένο με αναλυτές καυσαερίων βενζίνης και πετρελαίου και το απαραίτητο προσωπικό και τέλος η τροχαία που ήταν ίσως από τις λίγες φορές που ζητούσε προαιρετικά από τα διερχόμενα αυτοκίνητα έναν έλεγχο χωρίς κυρώσεις και ποινές του οχήματος ή του οδηγού.

ioas-patra-img-03

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" κ. Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά, που δεν δίστασε να φορέσει τη φόρμα του μηχανικού, δήλωσε ότι παρά την ιδιαιτερότητα που έχει για την οικογένειά της για την ημερομηνία της 22ης Μαρτίου, νιώθει χαρά για την ευρείας αποδοχής σύμπραξη και ευχαρίστησε τους συμπράττοντες φορείς για τη σταθερή συμπόρευσή τους με το Ινστιτούτο στη Δυτική Ελλάδα.

ioas-patra-img-04

Υπογράμμισε επίσης πως η πρωτοβουλία του "Pit-Stop" για έλεγχο των οχημάτων, δείχνει τον δρόμο για ανάλογες δράσεις και συμπράξεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, αφού το πρόβλημα της ελλιπούς συντήρησης είναι υπαρκτό και κρίσιμο σε όλη την επικράτεια.


Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεωρεί υποχρέωσή της να συμμετέχει σε δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα οδικής ασφάλειας, εφόσον η θνησιμότητα από τροχαία ατυχήματα, ιδίως στις νεαρές ηλικίες, σύμφωνα με τις στατιστικές είναι η πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα.

ioas-patra-img-05

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, παράλληλα με την Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου υλοποιούν δράσεις για την ενίσχυση της οδικής παιδείας και την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας.

Ο κ. Δημήτρης Δριβίλας, Πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, σημείωσε ότι ο θεσμός αυτός - που λειτουργεί με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβουλίου - διαθέτει συνειδητά όλες τις δυνάμεις της υπέρ της αναστροφής των αρνητικών ως προς την οδική ασφάλεια δεδομένων, που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.


Ο κ. Γιώργος Παπασταματίου, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, συμμερίστηκε τα αισθήματα ικανοποίησης των παρισταμένων για τη συν-ενεργοποίηση στο πλαίσιο της Περιφερειακής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας, κρίνοντας ως αυτονόητη τη συμπαράσταση των συναρμόδιων υπηρεσιών δια των μέσων που διαθέτουν.

Ο κος Benoit Le Bouille, Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. σημείωσε το ενδιαφέρον για την ευαισθητοποίηση των χρηστών της Ζεύξης, μέσα από ανάλογες ενέργειες, ενώ διαβεβαίωσε την Πρόεδρο του Ινστιτούτου για την συνέχιση της ακλόνητης υποστήριξης των δράσεων που αυτό αναπτύσσει στην περιοχή. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Αυτοκινήτων Ν. Αχαΐας κος Νίκος Μπαρδάκης εκδήλωσε την ικανοποίησή του για το πρωτοπόρο εγχείρημα που σχεδιάστηκε πέρυσι και υλοποιείται με επιτυχία φέτος, υποσχόμενο δυναμικότερη συνέχεια του χρόνου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνεργείων Αυτοκινήτων Ναυπακτίας & Δωρίδος Κος Κώστας Αντωνιάδης εξέφρασε και αυτός την ικανοποίησή του για την όλη εκδήλωση κάνοντας έμπρακτη την παρουσία του στους ελέγχους όλες τις μέρες της εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, διαπιστώσαμε ότι οι οδηγοί προσέρχονταν οικειοθελώς για να επωφεληθούν του δωρεάν τεχνικού ελέγχου και αποχωρούσαν μετά από αυτόν, παίρνοντας μαζί τους ειδική "φόρμα" συμπληρωμένη με τις παρατηρήσεις των μηχανικών.

ioas-patra-img-06

 

Δείτε όλο το φωτογραφικό υλικό στο Facebook

ioas-patra-img-facebookphot

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tagged under

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ
Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης
Αριθμός ΓΕΜΗ: 068362203000

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin