Εναλλάκτες START-STOP. Μία τεχνολογία με πολλά μυστικά!

Τα συστήματα start-stop σβήνουν αυτόματα και ξαναξεκινούν τον κινητήρα για να μειώσουν το χρόνο λειτουργίας του κι έτσι να περιορίσουν την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές καυσαερίων.

Στην πόλη, τα οχήματα είναι στάσιμα για σχεδόν το 35% του χρόνου, με τον κινητήρα να λειτουργεί ρελαντί άσκοπα. Το σύστημα start-stop σβήνει αυτόματα τον κινητήρα όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο και γίνεται επανεκκίνηση του κινητήρα αμέσως μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το φρένο ή αποσυνδέσει τον συμπλέκτη, οδηγώντας σε σημαντική μείωση των εκπομπών CO2.

Γενικά στοιχεία

Δύο συστήματα start-stop, χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως από τους κατασκευαστές, ο εναλλάκτης εκκίνησης και ο εκκινητής ο οποίος είναι πλέον ενισχυμένος. Τα συστήματα αυτά είναι συμβατά στο σύνολο τους για βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, με χειροκίνητα ή και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Ένα σύστημα start-stop μπορεί να παρέχει εξοικονόμηση καυσίμου έως και 6% σε ευρωπαϊκές προδιαγραφές μεικτού κύκλου και εξοικονόμηση έως και 15% στην οδήγηση με κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Τα πλεονεκτήματα του εναλλάκτη-εκκινητή είναι η αμεσότητα εμπλοκής, η αθόρυβη λειτουργία και οι ελάχιστες απαιτήσεις κατασκευαστικών μετατροπών στον κινητήρα.

 start stop5

Ενδεικτικές τεχνολογίες κατασκευαστών

Ο οικολογικός συνδυασμός: Τεχνολογία Start/stop και εναλλάκτες Bosch

Η νέα γενιά εναλλάκτη υψηλής αποδοτικότητας Efficiency Line μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 έως και 2% - καλά νέα για τους αυτοκινητιστές και το περιβάλλον του αυτοκινήτου. Ο περαιτέρω ενισχυμένος ηλεκτρικός σχεδιασμός και τα βελτιστοποιημένα υλικά που χρησιμοποιούνται για τους εναλλάκτες της γραμμής Efficiency Line καθιστούν δυνατή την επίτευξη ενός πρωτοφανούς βαθμού απόδοσης 77%.

Η εξαιρετική απόδοση του καθιστά τον εναλλάκτη Efficiency Line ιδανικό για χρήση σε συστήματα start/stop. Καθώς η υψηλή τους απόδοση επιτρέπει την ταχεία φόρτιση της μπαταρίας, οι εναλλάκτες αυτοί είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί στις χαμηλές στροφές κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι μετά από κάθε σβήσιμο η μπαταρία είναι επαρκώς επαναφορτιζόμενη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να επιτρέψει εκ νέου εκκίνηση χωρίς απώλεια ισχύος του οχήματος.


  Αν είστε συνδρομητής παρακαλούμε  
με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για να διαβάστε όλο το άρθρο.

Αν δεν είστε συνδρομητής ή η συνδρομή σας έχει λήξει 
παρακαλούμε 
εγγραφείτε ή ανανεώστε την συνδρομή σας.

 

WorkshopData Car Truck

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter