Λεωφορείο Υδρογόνου (H2 - Fuel Cell) από την Toyota [video]

Με ένα λεωφορείο κυψελών καυσίμου ή αλλιώς Υδρογόνου η Toyota Motor Corp. Ιαπωνίας δήλωσε ότι οι πωλήσεις έχουν ξεκινήσει από το λεωφορείο Sora το οποίο η εταιρεία είπε ότι είναι το πρώτο λεωφορείο κυψελών καυσίμου που λαμβάνει Έγκριση τύπου οχήματος στη χώρα.

Η Toyota δήλωσε ότι αναμένει να θέσει σε κυκλοφορία 100 λεωφορεία κυψελών καυσίμων, κυρίως στην περιοχή του Τόκιο, πριν από τους καλοκαιρινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2020 και είπε ότι το όχημα ονομάζεται Sora επειδή είναι «ένα ακρωνύμιο για Sky, Ocean, River, Air, τον κύκλο του νερού της γης.»

Toyota H2 Fuel Cell 02

Το λεωφορείο αντιπροσωπεύει την πρόσφατη παγκόσμια εταιρική πρωτοβουλία της Toyota «Ξεκινήστε το Αδύνατο» για να «μετατρέψει την εταιρεία από μια εταιρεία αυτοκινήτων σε μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητικότητας».

Πίσω στο λεωφορείο. Η Toyota ανέφερε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά της περιλαμβάνουν το σύστημα κυψελών καυσίμου της Toyota, το οποίο αναπτύχθηκε για το ηλεκτρικό όχημα Mirai με κυψέλες καυσίμου και το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει αξιοποιηθεί για την επίτευξη υψηλών περιβαλλοντικών επιδόσεων χωρίς ανησυχίες εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ή εκπεμπόμενων ρυπαντών όταν λειτουργεί, καθώς και ηρεμία στην άνεση με ελάχιστους κραδασμούς.

Toyota H2 Fuel Cell 03

Το Sora είναι εξοπλισμένο με μια εξωτερική συσκευή υψηλής ισχύος, η οποία μπορεί να παρέχει υψηλή απόδοση και μεγάλη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (μέγιστη ισχύς 9 kW και παροχή ηλεκτρικής ενέργειας 235 kWh) και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή ενέργειας έκτακτης ανάγκης. Το όχημα χωρητικότητας 79 ατόμων διαθέτει επίσης 10 δεξαμενές υδρογόνου υψηλής πίεσης.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό, δήλωσε η Toyota, είναι μια λειτουργία ελέγχου επιτάχυνσης, η οποία καταστέλλει την απότομη επιτάχυνση και επιτρέπει την ομαλή επιτάχυνση από στάσεις.

Toyota H2 Fuel Cell 04

Αυτό, ανέφερε η εταιρεία, ενισχύει την ασφάλεια των όρθιων επιβατών. Επίσης, καθώς το λεωφορείο δεν λειτουργεί με κινητήρα, δεν υπάρχει αλλαγή ταχύτητας, με αποτέλεσμα την ελάχιστη βύθιση, πρόσθεσε η εταιρεία.

Οκτώ κάμερες υψηλής ευκρίνειας εγκαθίστανται μέσα και έξω από το όχημα για να εντοπίζουν πεζούς και ποδηλάτες γύρω από το λεωφορείο παρέχοντας ένα σύστημα κάμερας υποστήριξης οπτικών πεδίων. Όταν σταματάει το λεωφορείο, το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για τους πεζούς και τους ποδηλάτες μέσω ηχητικών ειδοποιήσεων και εικόνων, βελτιώνοντας έτσι την ασφάλεια, δήλωσε η Toyota.

Toyota H2 Fuel Cell 05

Κατά την ανάπτυξη του Sora, η Toyota δήλωσε ότι έχει επιδιώξει να «σχεδιάσει λεωφορεία που παρέχουν στους πελάτες την ελευθερία της κινητικότητας και να γίνουν διαρκείς εικόνες της πόλης».

Η εταιρεία αναμένει ότι καθώς αυξάνεται ο αριθμός των λεωφορείων κυψελών καυσίμων που λειτουργούν εντός της μητροπολιτικής περιοχής του Τόκιο, αναμένεται «μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του οχήματος στο ευρύ κοινό».

Toyota H2 Fuel Cell 06

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored YouTube redr Twitter