Ιπτάμενο υδρογονοκίνητο Carcopter [video]

Όχημα τύπου 1 που σχεδιάστηκε από τη MACA

Είναι αυτοκίνητο; είναι ελικόπτερο; .. όχι, είναι ένα carcopter.

Σχεδιασμένο από τη γαλλική start-up εταιρεία MACA. Αυτή το concept με υδρογόνο στοχεύει να φέρει επανάσταση στον τρόπο που ταξιδεύουμε. Με το αεροδυναμικό του αμάξωμα και τη θεωρητική τελική ταχύτητα των 153 mph (246 kph), το εν λόγω πρωτότυπο έχει σχεδιαστεί για ένα σενάριο αγώνων. Σκοπεύει να είναι το πρώτο (επανδρωμένο) ιπτάμενο όχημα υδρογόνου τύπου 1. Το εξαιρετικά φουτουριστικό όχημα πρόκειται να προβληθεί στην ετήσια τεχνολογική εκδήλωση, CES 2021.

Εικόνες και βίντεο ευγενική προσφορά της MACA

Οι ιδρυτές της MACA - Thierry de Boisvilliers και Michael Krollak - επενδύουν στην ενέργεια του υδρογόνου σε μια προσπάθεια μείωσης της επιβλαβούς ρύπανσης που προκαλείται από τους παραδοσιακούς κινητήρες καύσης.

Αξιοποιώντας το υδρογόνο το MACA προτείνει μια ασφαλέστερη, πιο ήσυχη και πιο πράσινη διαδρομή. Η ιδέα της φόρμουλας 1 carcopter  τροφοδοτείται από έξι ηλεκτρικούς κινητήρες 35kW. Αυτό σημαίνει μηδενικές εκπομπές CO2, μόνο νερό και ζεστό αέρα, κάτι που είναι πολύ εξαιρετικό όταν το συγκρίνετε με το τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα των αγώνων F1.

Πληροφορίες project:

Ονομασία project: carcopter

Εταιρεία: MACA

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info [at] tosynergeio.gr

 

 

Social Media

Facebook-color Instagram-color youtube-color Twitter linkedin