Πόσο διαρκεί η ζωή ενός προθερμαντήρα Diesel;

  • Ένας πετρελαιοκινητήρας είναι ένας πολύ ισχυρός κινητήρας ΜΕΚ.
  • Ένα πολύπλοκο μηχανολογικό έργο τέχνης όσον αφορά τις τεχνολογίες του.
  • Ένα δε χημικό εργοστάσιο όσον αφορά την εξάτμισή του.

Υπάρχει μια ποικιλία από συστήματα και εξαρτήματα που πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να αυταναφλεγεί το πετρέλαιο στο πετρελαιοκινητήρα και να λειτουργήσει όπως έχει σχεδιαστεί. Ακριβώς όπως ένας κινητήρας βενζίνης, ο κινητήρας ντίζελ θα χρειαστεί ένα σπινθήρα για να ξεκινήσει τη διαδικασία καύσης. Χωρίς αυτό το σπινθήρα, ο κινητήρας ντίζελ δεν θα είναι σε θέση να αυταναφλέξει το πετρέλαιο και να λειτουργήσει. 

Ο προθερμαντήρας δίνει ένα μικρό έναυσμα λόγω του ηλεκτρικού ρεύματος που τον διαρρέει όταν το κλειδί γυρίσει στην θέση ανάφλεξης και πυρακτώνεται. Κάθε φορά που ξεκινάει ο κινητήρας ντίζελ, οι προθερμαντήρες θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά για την οποία προορίζονται. Ωστόσο, ενώ ένας βενζινοκινητήρας χρειάζεται τα μπουζί να σπινθηροδοτούν συνεχώς κατά τη λειτουργία του.

diesel1

Όμως ένας πετρελαιοκινητήρας χρησιμοποιεί συμπίεση και θερμότητα, όχι τους προθερμαντήρες, για να διατηρεί την καύση και την λειτουργία του. παρόλα αυτά σε κάποιες περιπτώσεις οι προθερμαντήρες λειτουργούν και κατά την λειτουργία του κινητήρα.

Οι προθερμαντήρες σε ένα πετρελαιοκινητήρα συνήθως διαρκούν περίπου 150.000 χλμ., αλλά μπορούν να χαλάσουν πριν από αυτό το όριο. Βεβαιωθείτε ότι τοποθετείτε τους σωστούς προθερμαντήρες αντίστοιχης ποιότητας στο προς επισκευή όχημά σας, καθότι είναι σημαντικό να διατηρείτε τη συνέπεια και την αξιοπιστία του. 

Όταν οι προθερμαντήρες αρχίσουν να αποτυγχάνουν, θα υπάρξουν διάφορα λειτουργικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Η παραμέληση να τους ελέγξετε ή και να τους αντικαταστήσετε όταν προκύψουν ενδείξεις προβλημάτων με τους προθερμαντήρες μπορεί να σας αφήσει με λανθασμένη άποψη.

glow plug

Όσο περισσότερο περιμένετε να αντικαταστήσετε τους προθερμαντήρες, τόσο περισσότερες ζημιές ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσετε. Ο χρόνος που θα ξοδέψετε για διάγνωση (με σωστή επαγγελματική προσέγγιση) ίσως αξίζει τον κόπο να εξετάσετε τη λειτουργικότητα ενός νέου σετ προθερμαντήρων που αυτό μπορεί να σας εξασφαλίσει. Λόγω της συνεχούς χρήσης των προθερμαντήρων σε έναν κινητήρα, είναι εύκολο να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προθερμαντήρες σε ένα πετρελαιοκίνητο όχημα δεν θα έχουν μεγάλη προσοχή μέχρι να παρουσιάσουν δυσλειτουργίες. Είναι δική σας δουλειά να βεβαιωθείτε ότι έχετε παρατηρήσει σημάδια φθαρμένων προθερμαντήρων και να ενεργήσετε γρήγορα για να τους αντικαταστήσετε.

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα σημάδια που θα παρατηρήσετε όταν είναι καιρός να αντικαταστήσετε τους προθερμαντήρες:

• Το πετρελαιοκίνητο όχημα είναι δύσκολο να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού
• Εκπέμπεται περισσότερος από το κανονικό καπνός από το όχημα
• Ο κινητήρας ντίζελ δεν λειτουργεί κανονικά
• Μειωμένη απόδοση καυσίμου

Ο οπτικός έλεγχος των προθερμαντήρων ακριβώς (όπως τα μπουζί) μπορεί να σας οδηγήσει και στην ακριβή αιτία της βλάβης. Έχοντας ως επαγγελματίας αντικαταστήσει τους προθερμαντήρες είναι η καλύτερη "κίνηση" συντήρησης λόγω της πολυπλοκότητας που εμπλέκει αυτή η διαδικασία.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

linkedin