Τοποθέτηση φίλτρων λαδιού με μηχανισμό μη επιστροφής λαδιού

Σημεία προσοχής για  τα φίλτρα λαδιού OX 982 D (Mercedes M260 / 264, M270 / 274) και OX 560 D (BMW M57, N57) της  MAHLE που είναι εφοδιασμένα με μηχανισμό μη επιστροφής λιπαντικού στο κατώτερο τμήμα του στοιχείου φίλτρου.

Αυτός ο μηχανισμός, με τη μορφή δίσκου στεγανοποίησης, σφραγίζει την τροφοδοσία λαδιού μόλις δεν υπάρχει πλέον πίεση λαδιού, δηλαδή αμέσως μετά τη σβήσιμο του κινητήρα.

Χρησιμοποιώντας αυτό το μηχανισμό μη επιστρεφόμενου λαδιού στο φίλτρο, εμποδίζεται το λάδι να επιστρέψει και να αποστραγγίζεται το φίλτρο όταν ο κινητήρας δεν είναι σε λειτουργία.

Όταν ξαναρχίσει ο κινητήρας και η πίεση του λαδιού αυξηθεί ξανά, ο δίσκος σφραγίσεως ανοίγει, διασφαλίζοντας την άμεση τροφοδοσία λαδιού και λίπανσης του κινητήρα.

Ωστόσο, όταν αλλάζετε το φίλτρο λαδιού, ο μηχανισμός μη επιστροφής μπορεί να απεμπλακεί από το φίλτρο και να παραμείνει στη θέση του επάνω στον κινητήρα. Εάν αυτό δεν εντοπιστεί, μπορεί να προκληθεί σοβαρή ζημιά στον κινητήρα.

filtro ladiou 1

Σχήμα 1: Φίλτρο (OX 560 D) με προσαρτημένο μη επιστρεφόμενο μηχανισμό

filtro ladiou 2

Σχήμα 2: Φίλτρο (OX 982 D) με αποσπασμένο μη επιστρεφόμενο μηχανισμό

filtro ladiou 3

Σχήμα 3: Θέση εγκατάστασης του φίλτρου λαδιού σε κινητήρα Mercedes C200, κινητήρα M264

Παρατήρηση

Όταν αλλάζετε ένα ένθετο φίλτρου λαδιού με μηχανισμό μη επιστροφής, είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι το παλιό φίλτρο είναι πλήρες!

Οι δακτύλιοι στεγανοποίησης πρέπει να αντικατασταθούν και να επικαλυφθούν με καθαρό λάδι κινητήρα πριν από τη συναρμολόγησή τους, μαζί με το καπάκι της βάσης, προκειμένου να αποφευχθεί ζημιά κατά την εγκατάσταση!

Πηγή: ΜΑHLE

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΔΕΕΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφημερίδα
Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου

 

Σαρανταπόρου 70
Χαλάνδρι, 15231 - Χάρτης

 

Τ 210 2825611, 210 6754419
F 210 2842420

 

info@tosynergeio.gr

 

 

Social Media

facebook logored facebook logored YouTube redr Twitter

 

Σεμινάρια Επόμενου Μήνα
car air conditioning banner october

Σεμινάριο "Κλιματισμός Α/C" 6-10 Aπριλίου 2020

Αποκτήστε Βεβαίωση Κατάρτισης με Ευρωπαϊκή αναγνώριση.

Δηλώστε Συμμετοχή...